Desert placinta cu dovleac

de Gabriela_Gh in Prajituri, 29 Oct 2018 | 3253 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Merisor: https://www.bucataras.ro/retete/desert-placinta-cu-mere-si-pere-85345.html
Mie imi place dovleacul copt, dar rar nimeresc unul sa-mi placa cu adevarat. Daca nu l-am nimerit, nici o problema, se transforma intr-o placinta gustoasa cu dovleac. Deci in loc de umplutura de mere si pere am sa folosesc dovleac.
Pentru ca sunt la dieta, nu o sa folosesc deloc zahar, asa ca am inlocuit zaharul cu green sugar si sirop de artar. Tot din acest motiv am eliminat untul si iaurtul si am folosit doar smantana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana (20% grasime)
  • 2 ouă
  • 25 gr. green sugar
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500-650 g făină albă
  • un vârf linguriță sare
  • dovleac copt pasat
  • 50 ml sirop de artar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Incepem cu umplutura:

Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa.

Prepararea aluatului:

Cernem faina sa o avem pregatita pentru aluat.

Batem ouale cu 25 gr green sugar si sarea (eu m-am folosit de robotul de framanatat). Am pus bicarbonatul in smantana si am adaugat-o peste ouale batute, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pana se formeaza un aluat nelipicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca cam 15-20 min

Il impartim in doua parti (unul mai mare pentru foaia de jos si cam o treime pentru foaia de sus)

Intindem cu sucitorul prima foaie de dimensiuni cam 30/35 cm si o asezam in tava peste foaia de copt. Adaugam umplutura de dovleac si o nivelam frumos.

Intindem a doua foaie putin mai subtire, de aceleasi dimensiuni ca prima si cu un cutit o taiem din loc in loc, pentru a avea un aspect frumos placinta( fiecare poate sa fie cat de creativ doreste)

Asezam si a doua foaie peste umplutura de dovleac, bagam placinta in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C si o lasam la copt cam 40 min.

Dupa ce o soatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o portionam si o pudram fiecare dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo