tarte si placinte rumenite si iscusite
Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.
Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. La sfarsit adaugam si merele, coaja de lamaie si amidonul, amestecand bine.
Topim restul de margarina si ungem 4 din cele 8 foi doar pe una din laturi, asezandu-le apoi una peste alta, intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si 4 cm inaltime. Eu am pus mai intai hartie de copt si apoi foile.
Se toarna apoi amestecul de branza peste cele 4 foi din forma.
Albusul se bate, apoi se ung celelalte 4 foi pe ambele parti. Pliem pe rand fiecare foaie in forma de evantai si le asezam peste amestecul de branza in asa fel incat sa acoperim toata suprafata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru 30-35 de minute.