Desert placinta cu branza si agrise

de Ksenya in Prajituri, 21 Sep 2017 | 3045 vizualizari

 

Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva.
E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 grame faina
  • 1 lingura cu varf zahar
  • un varf cutit sare
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 450 g branza vaci
  • 3 oua
  • 50 g unt moale
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 2 linguri smantana grasa
  • 150 g zahar
  • Sos agrise
  • un pahar ras de agrise
  • 5 linguri suc de agrise sau apa
  • 3-5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si agrise:

 

 

Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.

 Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana, zaharul si untul, iar la sfarsit, incorporam pachetul de pudding, dam deoparte.

 Pornim cuptorul la 160 grade C.

 Scoatem aluatul din frigider. Intindem cu sucitorul aluatul.

Tapetam cu hartie de copt, o  tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Asezam aluatul in tava in asa fel,i ncat sa aiba bordurile ridicate.

Intepam cu furculita din loc in loc. Turnam umplutura si dam la cuptor pentru 35 minute. Cand a expirat timpul, testam aluatul cu scobitoarea.

Pregatim agrisele.

Intr-o oala, punem agrisele, adaugam 2 linguri de suc sau apa, zaharul, micsoram flacara si lasam 5 min.

Separat, intr-o cana, desfacem amidonul cu cele 3 linguri de suc sau apa si adaugam peste agrise. Lasam 7 minute, apoi oprim focul. Scoatem placinta din cuptor, turnam sosul si-l intindem pe toata suprafata. Il lasam sa se racoreasca, apoi il dam la rece pana a 2-a zi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti si cu agrise verzi

2

Daca sosul este acru, adaugati inca o lingura de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu mere si gem de mere