Desert prajitura cu rubarba

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 2447 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • 3 linguri smântână
  • 40 ml lapte(3 linguri)
  • 1 praf de copt
  • sare

Pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 zahăr vanilinat

Mai avem nevoie

  • 2 legături de rubarbă, 20 de tije
  • coajă de la o lămâie
  • 4 linguri de griș
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm.

Blatul

Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul. Frământăm toate ingrediente, dacă aluatul este prea moale, putem reduce din cantitatea de smântână. Trebuie să obținem un aluat nelipicios care se poate întinde cu ușurință, dacă este nevoie se mai poate adăugăm puțină făină. Întindem o foaie groasă de 0,5cm pentru o tavă obișnuită de prăjituri.

Pudrăm suprafața aluatului cu 4 linguri de griș. Punem bucățile de rubarbă și coaja rasă de la o lămâie.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 C. Lăsăm blatul 20 de minute.

Batem din albușuri cu un praf de sare o spumă tare, după ce este destul de consistentă adăugăm treptat zahărul pudră și zahărul vanilinat.

După cele 20 de minute scoatem blatul cu rubarba și punem spuma tare. Punem prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute, reducem temperatura la 180 C, spuma trebuie să devină roz, ușor maronie.

După ce se răcește, feliem prăjitura în cuburi măricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si ananas