Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Noi 2017 | 24322 vizualizari

 

Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea, un desert clasic si usor de facut, perfect pentru momentele petrecute in familie. Cu foi crocante si umplutura cremoasa, te va cuceri instant! Foi delicioase cu untura, umplutura de telemea aromata, bagam la cuptor si gata Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de untura
  • faina cat cuprinde, aprox. 500 g
  • 1 kg telemea
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • stafide
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea:

Preparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea

Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.

Dam telemeaua pe razatoare, adaugam zaharul, esenta, ouale si stafidele si amestecam bine.

Presaram din loc in loc amestec de branza peste foaia intinsa, rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de min.

La final presaram zahar pudra deasupra placintei.

Ador placintele cu branza, asa ca va recomand si Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa, dar si placinta dobrogeana cu branza dulce

Te invatam si Cum se face branza de vaci/capra

TIPS-URI

1

Adaugati si coaja de lamaie rasa pentru un plus de gust.

2

Untura se poate inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac