Chifle dulci cu alune

de sasha in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 3295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 15 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 5 oua (+ 1 galbenus)
  • 1 plic praf de copt
  • ulei pentru framantat
  • 100 g alune decojite nesarate
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu alune:

Cernem faina si facem un cuib in mijloc in care punem 100 ml laptele caldut amestecat cu drojdia, lasam la dospit 15 minute, apoi adaugam  zaharul, ouale, restul de lapte, praful de copt si framantam bine cu ulei.  Lasam sa se odihneasca 45 de minute. 

Aluatul il taiem in mai multe bucati egale, lasam sa mai creasca 5 minute, intindem bucatelele de aluat in forma rotunda, ungem fiecare cerc cu unt moale, presaram zahar vanilat, apoi presaram alunete tocate. Rulam ca pe o rulada, aducem capetele in mijloc, sa fie marginile inauntru, intoarcem ruloul , il taiem in parti lasand 1 cm in mijloc si desfacem usor marginile.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor prntru 30 de minute la 180 de garde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre