Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 16 Aug 2015 | 44733 vizualizari

 

Aceste piscoturi umplute cu crema de vanilie le-am vazut pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut cum aratau. O reteta simpla, niste prajiturele fara coacere astfel ca in week-endul trecut le-am facut si eu. Pe blogul Laurei, prajiturelele se numesc "Mini tiramisu", insa eu prefer sa le spun simplu, piscoturi umplute cu crema de vanilie. Pentru ca in afara faptului ca se folosesc piscoturi usor insiropate cu cafea, nu prea seamana cu tiramisu. Insa ooricum le-am spune, sunt delicioase, se fac destul de rapid, se pot umple cu orice crema va place si orna dupa preferinta. Probabil data viitoare am sa fac o crema cu mascarpone si frisca si atunci o sa semene la gust cu tiramisu. Sau am vazut ca Dia le-a umplut cu o crema de menta. Trebuie sa fie foarte buna si combinatia de menta cu ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi
  • cafea espresso
  • esenta de rom
  • 80 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida

Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 400 ml lapte
  • o lingurita extract de vanilie

Ganache de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie:

Jumatate din numarul de piscoturi (adica 18) le scobim cu ajutorul unui cutit sau a unei lingurite si vor arata ca niste barcute. (Vezi imaginea de mai jos). In cafeaua espresso adaugam putina esenta de rom si cu o pensula ungem piscoturile scobite. Nu trebuie insiropate foarte tare pentru ca se vor inmuia si se vor sfarama.

Ciocolata rupta bucatele o topim la microunde sau pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. In crema obtinuta inmuiem celelalte 18 piscoturi si le punem in frigider pana cand ne ocupam de crema de vanilie.

Eu am ales cea mai simpla varianta de crema de vanilie, dar voi puteti face si crema clasica crème patissière, in fine, o crema pe care o folositi la cremsnit, eclere, tarte, etc. 
Se pune laptele la fiert . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. In final se adauga esenta de vanilie. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umplu piscoturile scobite si insiropate si se acopera cu piscoturile glazurate cu ciocolata.

Eu am folosit frisca vegetala Meggle, care e deja indulcita, prin urmare nu mai e nevoie sa adaugati zahar. Topim ciocolata pmpreuna cu frisca pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca si o batem cu mixerul pana se spumeaza. Crema obtinuta o punem intr-un posh si ornam fiecare prajiturica deasupra. Prajiturile le punem in frigider pentru 2-3 ore. Sunt mai bune a doua zi dimineata la cafea. :P

TIPS-URI

1

 Ne vor iesi 18 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu