Desert pere in vin alb

de cristina1985 in Sirop / Compot, 20 Dec 2021 | 2225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pere (750 g)
  • 2 batoane mici de scortisoara
  • 160 g zahar
  • 1/2 pliculet zahar vanilinat
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • coaja lamaie
  • Pentru ornat (optional):
  • 1 ciocolata amaruie
  • 10 lg lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere in vin alb:

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele.

      Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu grija, pentru a nu strica forma lor. 

      Se pregateste un cerc din hartie de copt,care se pune deasupra perelor din oala,in loc de capac. Se fierb 35 de minute,apoi se scot si se mai lasa siropul sa fiarba 12 minute. In cazul in care perele nu sunt facute,le puteti fierbe mai mult,dar nu mai fierbeti siropul.

     Se scot perele si se strecoara siropul. Apoi puneti perele din nou in oala. Se pot servi asa, sau cu ciocolata.Eu prefer cu sirop.

    Sos ciocolata: se pun pe baie de aburi ciocolata si laptele si se amesteca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se pot orna perele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere in vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu pere