Asta e cea mai buna pasca pe care am mancat-o vreodata si va invit sa o testati, pentru a va convinge cat e de gustoasa.
Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc.
Mai intai pregatesti crema de ciocolata. Pui la fiert 250 ml lapte cu 200 g zahar si 100 g cacao pentru 5 minute. Lasi acest sirop la racit, apoi adaugi cana de nuca macinata (aprox 250 g), 4 oua batute bine, 30 g faina, 100 g unt, esenta de rom si un praf de sare.
Pentru blat folosesti: 2 oua, 100 g zahar, 150 ml lapte, 100 g unt, 30 g cacao, o jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, 250 g faina.
Din aceste ingrediente, faci o compozitie de consistenta celei de chec pe care o torni in tavile tapetate cu hartie de copt. Dai tavile la cuptor, pentru 15-20 minute (cat sa se intareasca putin blatul), la 170 de grade C.
Intre timp, pregatesti crema de branza. Amesteci 500 g branza dulce cu 2 galbenusuri, 30 g smantana, 100 g unt, 100 g stafide, 150 g zahar macinat, 2 plicuri zahar vanilat, si coaja rasa de la o lamaie.
Cele 2 albusuri le bati bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de branza.
Peste blatul de cacao scos din cuptor, adaugi stratul de branza si apoi stratul de ciocolata.
Introduci tavile in cuptor, pentru 30 de minute.
Intre timp, pregatesti crema de smantana.
Amesteci 500 g smantana cu 4 oua batute, 30 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 100 g zahar pudra si 20 g stafide.
Torni aceasta compozitie peste celelalte 3 straturi, presari stafidele si le mai dai la cuptor pentru 30 minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos crema de smantana, scoti tavile si lasi pasca in tava pana se raceste complet, apoi treci usor un cutit pe marginile tavii si desfaci inelul de la tava.