Am gasit pe blogul Laurei Adamache aceasta reteta de cheesecake cu mure si crema de lamaie care m-a impresionat si prin eleganta deosebita a prezentarii; la noi au aparut capsunile si m-am gandit sa o incerc cu capsuni.
Este deosebit de fina si aromata si usor de preparat.
Multumesc Laura!
http://adamache-laura.blogspot.com/2011/03/un-cheesecake-si-o-aniversare.html
Blatul
Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul.
Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri.
Se pune la frigider pana pregatim crema.
Crema de branza
Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine.
Intr-un bol se amesteca bine branza mascarpone si branza crema cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena.
Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde.
Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.
Se pun cca 2/3 din crema peste blatul de piscoturi.
Se repartizeaza uniform pe crema capsunile feliate; se preseaza putin capsunile in crema.
Se adauga restul de crema si se uniformizeaza.
Se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Se orneaza dupa gust si imaginatie.
Pofta buna!