Desert papanasi prajiti

de katty in Dulciuri, 8 Oct 2020 | 6200 vizualizari

 

De fapt acestia sunt niste minipapanasi,asa, mai de dieta, sa para ca mananci 2 papanasi care abia fac cat unul normal.

 

INGREDIENTE

  • 275 gr branza proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina+ pentru presarat blatul
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana fermentata si dulceata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi prajiti:

Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8 mm. Cu o cana sau o forma rotunda decupam cercuri(largimea gurii paharului trebuie sa fie in functie de cat de mari vrem sa fie papanasii). Cu un dui facem o gaura in mijloc. Aluatul care ramane intre cercuri il strangem , il intindem sub forma de sul si taiem tot atatea bucati cate cercuri avem.Fiecarei  bucatica ii dam forma de minge. Coacem pe rand papanasii in ulei incins. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Servim papanasii cu dulceata (de preferat  de afine) si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini guguluf