Desert pandispan cu caise

de RuxyRux in Prajituri, 20 Iun 2013 | 45053 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care ma reintoarce de fiecare data la copilarie...simpla, mai simpla de atat nici nu se poate...este printre primele prajituri pe care am invatat sa le prepar la scoala generala, la orele de gospodarie (aveam si asa ceva), alaturi de crema de zahar ars, spuma de capsuni...si maioneza......e o prajitura pe care vara o fac cu fructe, in special o iubesc cu caise, apoi cu visine sau piersici, iar iarna cu cacao, nuci, alune.....La baza pandispanul nu contine ulei si nici praf de copt, se prepara doar cu oua, faina si zahar, insa m-am abatut putin deoarece am in casa o mica mare mofturoasa careia nu-i place pandispanul clasic, i se pare cam prea uscat...asa ca am gasit o alta varianta sa se bucure si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 15 bucati de caise( taiate marunt)
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul  si vanilia se bat spuma (ca la bezea).

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. 

Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare si praful de copt. La urma adaugam restul de albus ca intr-o invaluire.

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tava se tapeteaza cu foaie de copt (eu am avut forma cu inel culinar).

Punem amestecul in tava, deasupra bucatile de caise si coacem pentru 20 sau 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am scos prajitura dupa 22 de minute.

O lasam la racit si apoi o portionam. Pudram pandispanul si-l servim cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos