Servim pancakes nu doar ca desert, de multe ori devin micul-nostru dejun preferat, langa putin iaurt sau o cana de lapte cu cacao. Imediat amesteci ingredientele, se coc repede si sunt gata de mancat, ca doar nu mereu avem chef sa stam in bucatarie cu orele ;)
Pentru sos:
Untul il amestecati cu ciocolata rupta bucatele, le topiti pe baie de aburi. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugati amestecul de unt cu ciocolata, mixati, apoi puneti laptele. Incorporati vanilia, praful de copt si faina cernuta. Incingeti o tigaie antiaderanta (daca tigaia este buna, nu mai este nevoie sa o ungeti). Puneti cate putina compozitie, rumeniti pancakes-urile la foc potrivit, pe ambele parti. Le scoateti pe un platou. Procedati astfel pana terminati toata compozitia.
Sosul: Radeti coaja de portocala, apoi stoarceti sucul. Intr-o craticioara rasturnati compotul de ananas. Adaugati sucul de la portocala, puneti pe foc. Lasati sa dea 3-4 clocote, apoi adaugati amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecati continuu pana sosul capata consistenta. Cand este gata, dati deoparte, adaugati 1 lingura coaja rasa de portocala si lasati 5 minute sa se racoreasca. Daca va doriti un sos mai gros, puneti mai mult amidon, eu mi-am doi sa fie ceva mai subtire, sa se insiropeze putin pancakes-urile. Asezati cateva pancakes-uri pe o farfurie, puneti sos cu bucati de ananas si serviti. Pofta buna!