Desert briose cu visine, glazurate

de Caty in Dulciuri, 10 Iun 2022 | 3834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sare
  • 1 esență vanilie sau rom
  • Coaja de la o lamaie
  • 600-700g visine cărora le vom scoate sâmburii și le vom pune la scurs
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lămâie
  • 1 lingura apa fierbinte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu visine, glazurate:

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt
Se mixeaza albușurile bine cu un praf de sare, se toarnă peste compoziția de mai sus și se amestecă ușor, de sus în jos cu un tel.
Cu lingura se toarnă aluat in fiecare forma pentru brioșă,foarte puțin trecut de jumătate.
Se așează deasupra 4 visine si se dau la cuptor pentru 35 minute
Trebuie sa se rumenească ușor.

Între timp se face glazura, amestecând zahărul pudra cu zeama de lămâie și apa fierbinte până se omogenizeaza.
Se toarnă într- un colt de punga sau pos cu un dui subțire și se ornează briosele după preferință, cat inca sunt calde
Pofta buna!🤗

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine, glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose Ferrero