Semilune cu iaurt

de Panacris in Prajituri, 30 Dec 2011 | 7875 vizualizari

 

Pe langa 'torturile!!!" de anul nou, sunt binevenite si cateva " crontanele"!!!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăţi
  • Zahăr tos 250 g.
  • Făină albă din grâu 250 g.
  • Unt grăsime 60% 250 g.
  • Iaurt grăsime 3,5% 50 g.
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Coajă de lămâie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu iaurt:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu ajutorul unui pahar. Fiecare rotund se taie la rândul său cu paharul la mijloc pentru a se forma semilune. Eu am folosit o forma de semiluna!!! Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament şi se coc la foc mediu cca. 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

31.12.2011, 11:00

Multumesc! Proaspete au fost foarte delicioase!!! Dar le/am lasat peste noapte neacoperite si s/au cam intarit Asa ca atentie, dupa ce s/au racit acoperitile cu foile aimentara, daca mai vreti sa mancati si a doua zi din ele!!!

Rocsi 1

31.12.2011, 20:32

mmmmmm tare-mi mai plac!!!

mena29 1

01.01.2012, 20:12

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe si crema de frisca