Desert negresa cu bile de ricotta si cocos

de Adele in Prajituri, 14 Mar 2017 | 2553 vizualizari

 

Recunosc mai mare titlu decat sa o pregatesti 😊😊😆👌

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • un praf de copt
  • aroma de vanilie.
  •  bile albe:
  • 100 gr ricotta
  • 50-60 gr faina de cocos
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • decor
  • glazura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu bile de ricotta si cocos:

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si racit, se adauga faina, amidonul de porumb si praful de copt, se incorporeaza bine, esenta de vanile si la final, albusurile spuma. Intr-un vas, se amesteca ricotta cu putin zahar pudra, nuca de cocos si fulgii de ciocolata, se formeaza bilute potrivite.

Intr-o tava tapetata, se asaza un strat de compozitie, in ordinea dorita se pun bilele si restul de compozitie . Se da la cuptor, la 180° C, pentru 25-30 minute.

Prajitura racita se decoreaza cu glazura sau simplu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata, puteti folosi cacao amara cam 100 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu bile de ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra