Desert Mucenici Moldovenesti

de Oana in Dulciuri, 2 Mar 2017 | 20053 vizualizari

 

Pufosi, aromati, insiropati...ati ghicit? Sunt Mucenicii Moldovenesti :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1,2 kg faina
  • 40 gr drojdie
  • 4 oua
  • 300 gr zahar brun
  • 500 ml lapte
  • 160 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • cateva boabe ienibahar
  • cateva cuisoare
  • coaja de portocala
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 100 gr nuca macinata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Mucenici Moldovenesti:

  • Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute.

  • Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si portocala.

  • Amesteca usor si toarna cu grija maiaua crescuta, apoi framanta aluatul.

  • Pune treptat untul topit si framanta bine. Rastoarna aluatul pe masa si framanta 15-20 de minute, pana nu se mai lipeste de maini si este pufos.

  • Unge un castron mai mare cu ulei si pune aluatul. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-l sa creasca o ora, o ora si jumatate, intr-un loc cald.

  • Intre timp prepara siropul: Pune apa la fiert, adauga zaharul si cand incepe sa fiarba pune condimentele si coaja de portocala. Ia de pe foc si lasa sa se infuzeze, apoi strecoara siropul intr-un castron.

  • Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi imparte-l in patru si in mici gramajoare, pe care le rulezi pe masa pana obtii un bastonas mai lung, apoi formeaza opturi.

  • Pune mucenicii in tavi si mai lasa-i sa creasca 30 de minute.

  • Amesteca galbenusurile cu laptele si unge mucenicii, apoi pune tavile in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc.

  • Scoate tavile din cuptor si insiropeaza mucenicii calzi in sirop, apoi unge-i cu miere si presara deasupra nuca macinata.

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies trei tavi de aragaz pline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Oana 1

06.03.2017, 14:02

Ma bucur ca va plac!

dantes 1

08.03.2017, 06:39

Super!

trifadalia 1

06.03.2018, 10:37

o portie si la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cataif