Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 3342 vizualizari

 

V-am prezentat reteta de aluat aici, iar acum va prezint si minitartele umplute.
Forma de minitarte am achizitionat-o de aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarte:
  • un ou
  • 30 g untura solida
  • 120 g unt moale
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g smantana
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
  • Crema:
  • 300 g ciocolata alba
  • 450 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider)
  • Pentru decor:
  • ciocolata cu lapte rasa
Portii: 38
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba:

Aluat tarte:

Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.

Crema:

Se rupe ciocolata si se pune intr-o craticioara. Se adauga 150 ml frisca lichida. Se pune craticioara la foc si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se mixeaza restul de frisca, dupa care se incorporeaza ciocolata topita si racita. Se pune crema intr-un posh si, cu ajutorul lui, se umplu tartele. Acestea se decoreaza cu ciocolata cu lapte care se rade, cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banana Split