Desert mini eclere cu crema de vailie

de Rahela Velicu in Prajituri, 6 Apr 2017 | 5296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente coji
    • 4 oua
    • 125 g faina
    • 250 ml apa
    • 100 ml ulei
    Ingrediente crema
    • 3 oua
    • 500 ml lapte
    • 130 g zahar
    • 70 g faina
    • 1 esenta de vanilie
    • 100 ml frisca lichida
    Glazura:
    • 150 g ciocolata de menaj
    • 1 lingura de ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere cu crema de vailie:

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 30-40 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 miute!

Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat, sa nu formeze cocoloase si apoi, laptele, in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Umplem eclerele cu aceasta crema si le lasam deoparte pana pregatim glazura.

Punem ciocolata pe baie de aburi si cand incepe sa se topeasca, adaugam si uleiul. Amestecam sa se omogenizeze bine, apoi o punem imediat cu lingura deasupra eclerelor si le dam 5-10 de minute la rece sa se intareasca putin ciocolata.

Apoi, punem o lingura de glazura intr-o punga sau intr-un pos si trasam linii deasupra eclerelor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca va este mai la indemana, puteti folosi praf de budinca, dar crema asta este mult mai delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere cu crema de vailie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata