Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 3955 vizualizari

 

Un desert rapid si racoros!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 gr capsuni congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni:

Blat:

  • Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea.

  • Bate galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, pana se ingroasa putin, cu ajutorul unui tel. Apoi adauga laptele, vanilia si coaja de portocala.

  • Rastoarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.

  • Amesteca praful de copt cu faina si pune cate putin in compozitie, amestecand cu miscari lente, de jos in sus.

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (25 x 35 cm) si rastoarna compozitia. Niveleaza usor si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade penstru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.

  • Scoate tava si acopera blatul cu un prosop umed si lasa-l asa pana pregatesti crema si pana se raceste complet.

Crema:

  • Mixeaza smantana pentru frisca pana se ingroasa.

  • Separat, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremos si adauga frisca.

  • Separat, mixeaza capsunile congelate pana obtii un piure fin si gros si adauga-l in crema.

  • Pune vanilia si omogenizeaza bine crema.

Asamblare:

  •  Decupeaza cercuri de blat cu ajutorul unei forme sau cu un pahar.
  • Pune cercurile in paharele de desert, apoi umple cu crema de capsuni si decoreaza cu bucati de blat si capsuni proaspete.

  • Lasa paharele la frigider pana in momentul servirii

TIPS-URI

1

Se poate asambla si sub forma de rulada, daca in crema se adauga si putina gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase cu branza