Desert inghetata de susan negru

de xana in Dulciuri, 2 Oct 2017 | 2663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 gr susan negru
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte gras
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri miere
  • 50 gr zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de susan negru:

 

Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.

 Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se bat galbenusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o crema albicioasa. Preparatul cu susan se toarna fierbinte cate putin peste galbenusuri amestecand mereu. Se da totul la foc mic pana se ingroasa, amestecand des.

 Crema este gata cand dupa ce se amesteca cu o lingura de lemn acopera dosul acesteia si trecand cu degetul ramane o urma/linie curata.

 Se lasa la racorit intr-un recipient unde avem deja cuburi de gheata (cu tot cu cratita, nu se pune crema direct peste cuburile de gheata), apoi o putem muta intr-un castron si pune in congelator. In primele 3-4 ore, se amesteca din 30 in 30 de minute pentru a evita formarea cristalelor de gheata.

 

TIPS-URI

1

Se consuma intr-o zi sau doua, am observat ca stand mai mult timp in congelator isi schimba putin gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de susan negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte "poale-n brâu"