M-am inspirat de aici-https://www.bucataras.ro/retete/desert-inghetata-cu-pepene-galben-si-mascarpone-83538.html
Am dorit sa ma reprezinte pe mine si gusturile mele, am pregatit cu multa iubire pe langa ingrediente si imi place sa gatesc cu ce am prin bucatarie, asa dau nota particulara retetei mele!
Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.
Intr-un bol de plastic, se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.
Se curata pepenele de coaja si seminte, se taie cuburi sau se ia cu o lingura bucati din pepene, se adauga doua plicuri de zahar vanilat si se mixeaza cu un mixer dotat cu cutite, pana cand se obtine o pasta fina, apoi se amesteca usor cu crema anglaise si se da la congelator pentru circa 7-8 ore, dupa care se poate servi ornata cu cubulete de pepene. Sa aveti pofta, dragilor, la o adevarata delicatesa.
Am folosit oua de rata deoarece sunt mai grase, au o consistenta aparte, sunt din ograda mea, foarte proaspete si cu calitati deosebite, plus ca dau o culoare intensa de galben.
1
reteta de vara
2
creme anglaise
3
natural