Desert guguluf aromat cu turta dulce

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Mar 2021 | 2961 vizualizari

 

Ador turta dulce si as manca oricand... asa ca, fiind weekend si frigut afara am incercat o turta dulce ceva mai rapida si fara migaleala la forme si decor.

Este atat de parfumata, gustoasa, pufoasa si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g miere de albine
  • un praf de sare
  • 400 g faina
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu varf (sau dupa gust) cu condiment din turta dulce amestec
  • 180 g unt topit
  • 225 ml lapte
  • 150 ml smanatana lichida pentru frisca neindulcita cu 30% grasime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf aromat cu turta dulce:

     Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. 
     Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina, mixam, punem ingredientele lichide (untul topit, laptele si smantana lichida), mixam bine, apoi restul de faina si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.
    Turnam compozitia rezultata intr-o tava de guguluf unsa bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la  180°C pentru 40 minute.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca foarte bine apoi ii turnam o glazura din 100g zahar pudra cu zeama de la o jumatate de lamaie mai mica.
    Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf aromat cu turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Black or White"