Desert gogosi – Inimioarele Oanei

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2934 vizualizari

 

Pentru concursul “Fii Chef Bucataras Inspirat”, am pregatit niste gogosi pufoase in forma de inimioare, inspirata de reteta Oanei: https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-reteta-video-65501.html
Am modificat putin cantitatile in functie de resursele mele, am inlocuit untul topit cu ulei, iar in loc de 500 ml lapte am folosit 250 ml lapte si 250 ml apa. In plus, am folosit mai putin zahar la compozitie pentru a le servi la final cu dulceata de caise (preferata alor mei) sau zahar pudra vanilat in casa (preferatul meu).

 

INGREDIENTE

  • Un cub mic drojdie proaspata,
  • 100 g zahar,
  • 250 ml apa calduta,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 oua,
  • Coaja de lamaie,
  • Faina cat cuprinde,
  • Ulei pentru framantat;
  • Zahar pudra vanilat in casa
  • Dulceata de caise
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi – Inimioarele Oanei:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.

Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)

 

Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.

 

Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.

 

Timp total: aprox 2h 40min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

04.09.2017, 22:32

Rocsi, si mie la fel! Si sa se topeasca zaharul pudra pe ele!

elucubratiiculinare 1

08.09.2017, 08:35

Ancutsa 1

08.09.2017, 20:18

Mihaela,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]