Desert gogosi – Inimioarele Oanei

de Ancutsa in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 2055 vizualizari

 

Pentru concursul “Fii Chef Bucataras Inspirat”, am pregatit niste gogosi pufoase in forma de inimioare, inspirata de reteta Oanei: https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-reteta-video-65501.html
Am modificat putin cantitatile in functie de resursele mele, am inlocuit untul topit cu ulei, iar in loc de 500 ml lapte am folosit 250 ml lapte si 250 ml apa. In plus, am folosit mai putin zahar la compozitie pentru a le servi la final cu dulceata de caise (preferata alor mei) sau zahar pudra vanilat in casa (preferatul meu).

 

INGREDIENTE

  • Un cub mic drojdie proaspata,
  • 100 g zahar,
  • 250 ml apa calduta,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 oua,
  • Coaja de lamaie,
  • Faina cat cuprinde,
  • Ulei pentru framantat;
  • Zahar pudra vanilat in casa
  • Dulceata de caise
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi – Inimioarele Oanei:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic.

Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul bucati mai mici care se lucreaza pe rand. Se intinde prima bucata intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu o forma de patiserie. Eu am facut forme diferite, dar inimioarele au fost preferatele mele si le-am dedicat Oanei pentru reteta ei :)

 

Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii.

 

Se servesc cu dulceata preferata sau zahar pudra vanilat in casa.

 

Timp total: aprox 2h 40min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi – Inimioarele Oanei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate