Desert gogosi cu lingura

de Ina in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 39072 vizualizari

 

O colega a adus azi la serviciu niste gogosi extrem de bune :X Ajunsa acasa mi-era gandul tot la ele asa ca, dupa ce i-am cerut colegei reteta ( de la tanti Tila :))) ) si am cautat si pe net retete similare, am purces la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cca 500 g faina alba de grau
  • 7 g drojdie uscata ( 1 plic Dr. Oetker)
  • esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura:

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba. 

Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si imediat turnam peste amestecul de ou cu zahar, omogenizand. 

Adaugam vanilia si faina in ploaie, amestecand continuu, pana obtinem un aluat elastic care curge, dar mai gros decat la chec . 

Lasam aluatul la loc cald sa se odihneasca, pana observam ca face basici si-si mareste volumul ( cca 30 minute ).

Punem intr-o tigaie adanca ulei la incins in cantitate de cca 2-3 degete, astfel incat gogosile sa pluteasca in ulei.

Tinem o lingura in uleiul incins , apoi cu ea luam din aluat ca la galuste si lasam aluatul sa curga singur in tigaie. La inceput aluatul se va duce pe fundul tigaii apoi, pe masura ce se vor coace, gogoselele se vor ridica la suprafata, rasucindu-se singure astfel incat sa se coaca uniform. Daca nu se rasucesc singure, avem grija sa le rasucim noi pentru a se coace pe ambele parti. 

Scoatem gogoselele pe un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar. 

Sunt delicioase atat calde, cat si reci!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina adaugata depinde de tipul acesteia, dar si de marimea oualor.

2

Consistenta aluatului este perfecta atunci cand devine elastic, se desprinde usor de pe peretii vasului si seamana cu guma de mestecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 800 lei
2799.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (19)

miki_a 1

27.10.2015, 09:21

Ce frumoase, rumenite si pudrate sunt!!! Exact cum imi plac!

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:53

super bune!

Adele 1

16.11.2015, 10:51

Ce bune cand eram mica mi le facea mama (se numeau gogosi turnate)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase(facute cu lingura)