Desert gem de caise

de -Licurici- in Dulceata / Gem, 19 Aug 2017 | 3760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg caise
  • 600 g zahar
  • 1 lamaie
  • 6-7 samburi de caise
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise:

Caisele se spala si se rup in jumatati.

Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul.

Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si samburii de caise, curatati de pielita.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

TIPS-URI

1

Au iesit 3 borcane de 300 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]