Dulceata de afine cu arome

de dentistutza in Dulceata / Gem, 26 Iul 2010 | 8347 vizualizari

 

Se spune ca afinele, bilutele acestea acrisoare si intens colorate ar fi un adevarat izvor de sanatate. De cateva saptamani imi propun sa fac si eu dulceata dupa o idee pe care doresc sa o incerc. Merg, cumpar cateva kilograme de afine si pana ma apuc de treaba afinele se volatilizeaza!
Nu, nu am descoperit ca afinele sunt vreun gaz nou de adaugat in Tabelul Mendeleev si nici ca au puteri magice. Pur si simplu le devoram ca atare,crude si racoroase.
In sfarsit se pare ca ne-am facut plinul si iata , am reusit sa fac si eu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. afine curatate
  • 2 kg. zahar
  • 1 pliculet Gelfix
  • 4 pliculete zahar vanilinat Bourbon
  • 2-3 linguri portocala confiata maruntita
  • 3-4 linguri apa flori de portocal
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine cu arome:

Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa fiarba cam 20 minute.

Se ia cratita de pe foc, se toarna Gelfix si se amesteca foarte bine. Se pune iar pe foc moderat si  se lasa sa mai fiarba 3-4 minute. Se stinge focul, se adauga vanilia,portocala confiata si apa de flori,  si se pune imediat in borcane sterilizate. Borcanele se pun cu gura in jos pe un stergar pana la racirea completa.

TIPS-URI

1

nu am respectat intocmai indicatiile de plicul Gelfix

2

portocala confiata se gaseste la Mega Image raionul cu arome pt. dulciuri

3

apa de flori de portocal se gaseste in orice magazin cu specific arabesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine cu arome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dentistutza 1

26.07.2010, 16:40

va invit cu drag la "o dulceata" si o cafeluta, tratatie ca pe vremea bunicii...
ba merge si un pahar aburit cu apa rece

aziz 1

11.11.2010, 19:44

putem lua si platoul ala marocan la plecare?

dentistutza 1

12.11.2010, 08:18

...daca sunteti cuminti si papati tot..mai vorbim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor