Dulceata de afine cu arome

de dentistutza in Dulceata / Gem, 26 Iul 2010 | 8411 vizualizari

 

Se spune ca afinele, bilutele acestea acrisoare si intens colorate ar fi un adevarat izvor de sanatate. De cateva saptamani imi propun sa fac si eu dulceata dupa o idee pe care doresc sa o incerc. Merg, cumpar cateva kilograme de afine si pana ma apuc de treaba afinele se volatilizeaza!
Nu, nu am descoperit ca afinele sunt vreun gaz nou de adaugat in Tabelul Mendeleev si nici ca au puteri magice. Pur si simplu le devoram ca atare,crude si racoroase.
In sfarsit se pare ca ne-am facut plinul si iata , am reusit sa fac si eu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. afine curatate
  • 2 kg. zahar
  • 1 pliculet Gelfix
  • 4 pliculete zahar vanilinat Bourbon
  • 2-3 linguri portocala confiata maruntita
  • 3-4 linguri apa flori de portocal
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine cu arome:

Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa fiarba cam 20 minute.

Se ia cratita de pe foc, se toarna Gelfix si se amesteca foarte bine. Se pune iar pe foc moderat si  se lasa sa mai fiarba 3-4 minute. Se stinge focul, se adauga vanilia,portocala confiata si apa de flori,  si se pune imediat in borcane sterilizate. Borcanele se pun cu gura in jos pe un stergar pana la racirea completa.

TIPS-URI

1

nu am respectat intocmai indicatiile de plicul Gelfix

2

portocala confiata se gaseste la Mega Image raionul cu arome pt. dulciuri

3

apa de flori de portocal se gaseste in orice magazin cu specific arabesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine cu arome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dentistutza 1

26.07.2010, 16:40

va invit cu drag la "o dulceata" si o cafeluta, tratatie ca pe vremea bunicii...
ba merge si un pahar aburit cu apa rece

aziz 1

11.11.2010, 19:44

putem lua si platoul ala marocan la plecare?

dentistutza 1

12.11.2010, 08:18

...daca sunteti cuminti si papati tot..mai vorbim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta