Desert fursecuri spritate

de Criss in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 68830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 150 g rahat asortat + -ganache de ciocolata
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri spritate:

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete. In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 20-25 minute. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca devin uscate si tari. Le verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, le scoatem si le pudram cu zahar.

Pe cele rotunde le-am spritat cu ciocolata neagra topita. Pe celelalte le-am dat prin ganache si prin fulgi de cocos.

Pentru ganache am amestecat in proportii egale frisca lichida si ciocolata neagra. Am topit ciocolata, am adaugat frisca si am amestecat, apoi am inmuiat fursecurile in ciocolata si le-am tavalit prin fulgi de cocos.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri, chiar si doua saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat