Prajitura cu cirese

de CameliaR in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 4432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 800 g cirese
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa care torn uleiul. Amestecam pana obtinem omogenitate.

Urmatorul pas consta in punerea fainii putin cate putin amestecand usor cu o lingura de lemn.

Apoi se pune praful de copt si zaharul vanilat si amestec. La final am pus laptele ca sa mai subtiez compozitia. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele taiate pe jumatate deasupra compozitiei.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 min la 175 grade C. Presarati cu zahar pudra inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.08.2015, 20:57

Ce buna este. Bun venit la noi!

mihaelar63 1

31.08.2015, 23:52

Imi place praji Ce se vede si verde [ or fi cirese albe ? ]Vizual asta mi-a starnit curiozitatea .
Bine ai venit la Bucatras

CameliaR 1

01.09.2015, 10:14

Bine te-am gasit Mihaelar63.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea