Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos este o alegere rafinata, ideala pentru iubitorii de ciocolata si pentru ocazii speciale. Este caracterizat de texturi catifelate si un gust intens de ciocolata. Acest tip de desert poate varia de la mousse-uri usoare pana la fondante bogate, toate avand in comun finetea si eleganta. Reteta de mai jos propune un fondant de ciocolata, un desert cu exterior crocant si interior cremos, care curge atunci cand este taiat.
Cum se prepara Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos
Pregatirea formelor:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Unge formele individuale (ramekins sau forme de briose) cu unt si tapeteaza-le cu cacao pudra, pentru a preveni lipirea desertului.
Topirea ciocolatei si a untului:
Intr-un bol, topeste ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi (bain-marie) sau la cuptorul cu microunde, amestecand pana obtii o compozitie omogena si lucioasa. Lasa sa se raceasca putin.
Amestecarea oualor si a zaharului:
Intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.
Combinarea ciocolatei cu ouale:
Incorporeaza treptat amestecul de ciocolata topita in ouale batute, amestecand usor pana la omogenizare.
Adaugarea fainii:
Cerne faina si adauga un praf de sare, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata, folosind o spatula pentru a pastra textura fina.
Turnarea compozitiei in forme:
Toarna compozitia in formele pregatite, umplandu-le pana la 3/4.
Coacerea:
Coace fondantul timp de 8-10 minute. Marginile trebuie sa fie coapte, dar centrul sa ramana moale si usor lichid. Ai grija sa nu lasi desertul prea mult in cuptor, deoarece interiorul nu va mai curge.
Servirea:
Scoate formele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin, apoi rastoarna deserturile pe farfurii.
Serveste fondantul cald, alaturi de o lingura de inghetata de vanilie sau fructe proaspete. Recomandam si mousse de cafea
sau tort cu ciocolata
Pofta buna!