Desert eclere cu crema de vanilie si frisca

de vio_dreams in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 132838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • Crema de frisca:
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 pliculet intaritor pt frisca
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si frisca:

Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor si de tipul de faina.

Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui sprit facem niste bastonase. Incingem cuptorul in prealabil si le coacem la foc iute in primele minute apoi la foc mic. Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa.

Crema: Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si punem semintele in lapte. Frecam galbenusurile cu amidonul. Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.

Dam deoparte si amestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim crema cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.

Taiem in doua cojile de eclere. Le umplem cu crema de vanilie.

Batem frisca lichida pana incepe sa se intareasca. Adaugam zaharul vanilat  si intaritorul si batem pana se intareste. Punem un strat de frisca peste crema de vanilie.

Glazura: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si glazuram eclerele. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Punem doua linguri de glazura intr-o punga, o intepam la un capat si facem cateva linii de ciocolata peste glazura.

Dam la rece doua trei ore.

TIPS-URI

1

Sub nici o forma nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii, mai ales in primele 10 minute fiindca se vor lasa!

2

Ies 12 eclere mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de patiserie