Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor si de tipul de faina.
Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui sprit facem niste bastonase. Incingem cuptorul in prealabil si le coacem la foc iute in primele minute apoi la foc mic. Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa.
Crema: Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si punem semintele in lapte. Frecam galbenusurile cu amidonul. Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.
Dam deoparte si amestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim crema cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.
Taiem in doua cojile de eclere. Le umplem cu crema de vanilie.
Batem frisca lichida pana incepe sa se intareasca. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul si batem pana se intareste. Punem un strat de frisca peste crema de vanilie.
Glazura: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si glazuram eclerele. Dam la frigider pana se intareste glazura.
Punem doua linguri de glazura intr-o punga, o intepam la un capat si facem cateva linii de ciocolata peste glazura.
Dam la rece doua trei ore.
1
Sub nici o forma nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii, mai ales in primele 10 minute fiindca se vor lasa!
2
Ies 12 eclere mari