V-am spus vreodata ca eclerele sunt dulciurile mele preferate?
Ingrediente coji:
Ingrediente crema:
Glazura:
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.
Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.
Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat sa nu formeze cocoloase si apoi laptele in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc , o acorpim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.
Umplem eclerele cu crema si le glazuram cu ciocolata topita pe baie de aburi amestecata cu lapte.
Facem grilajul cu ciocolata alba topita pe baie de aburi cu lapte. Eu am facut o parte cu nuca presarata deaspra, alta parte cu grilaj de ciocolata alba.
1
Inainte sa faceti grilajul cu ciocolata alba, dati eclerele 10 min. la rece sa se intareasca glazura.
2
Ies aprox. 18-19 eclere, in functie de cat de mari le faceti. Daca faceti mini eclere ies si mai multe.