Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Nu prea îmi place mie să fac ceva cu tot felul de rămăşiţe,dar cum nu am avut timp pentru alt desert şi aveam ingrediente suficiente pentru un desert,am încropit un-doi acest desert.Minunat lângă cafeluţa de dimineaţă şi nu numai.Voi puteţi sa folosiţi biscuiţi şi să preparaţi crema şi glazura care mie mi-au rămas de la tort.
Pesmet de biscuiti ramas de la nucile umplute,o foaie cu miere de albine(le puteti înlocui cu 300 g biscuiti)
Pentru glazura:
Am maruntit foaia cu miere de albine si pesmetul pentru biscuiti.
Ciocolata am topit-o cu frisca lichida.Am adaugat lichiorul si am lasat sa se raceasca la frigider.
Mascarponele l-am mixat cu zaharul apoi am pus ciocolata racita.
Biscuitii i-am amestecat cu crema de ciocolata si gemul de caise.
Am pus amestecul într-o tava mica de chec,în care am pus o folie,am presarat boabe de zmeura,am acoperit cu folia si am lasat la frigider sa se întareasca.
Nu s-a întarit prea mult pentru ca este foarte cremos.
Am rasturnat pe un platou,am topit ciocolata cu laptele si am pus deasupra,apoi am presarat fulgi de ciocolata.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola