Se amesteca iaurtul cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, coaja de portocala. Se adauga treptat faina pana cand se ajunge la o compozitie mai groasa decat cea de clatite.
Se asaza in tava de briose hartia speciala si apoi se adauga doua linguri de compozitie in fiecare forma si apoi o lingurita de crema de ciocolata si apoi se mai adauga compozitie pana cand se umplu cam 3/4. Se introduc in cuptor in jur de 20 de minute, in functie de cuptor.
Crema cu ciocolata cu lapte
Se pun intr- o craticioara 200 ml de frisca lichida si se lasa pana se infierbanta, fara sa fiarba, apoi se adauga 200 de gr de ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit si apoi se pune la frigider in jur de o ora. Dupa o ora se amesteca cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Crema cu ciocolata alba
Se pun intr-o craticioara 200 ml de frisca lichida, se lasa la infierbantat fara sa fiarba, se adauga 200 gr de ciocolata alba si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit si apoi la frigider o ora. Dupa o ora se amesteca cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa racirea brioselor se ornamenteaza cu cele doua creme si cu diferite alte ornamente.
Pofta buna!