Scurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat.
Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul , amestecand usor, pana zaharul se topeste si da cateva clocote. Dam vasul jos,punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama. Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam in fir subtire pestegalbenusuri, amestecand incontinuu. Punem vasul cu galbenusurile si siropul de lamaie la bain-marie(sau intr-un vas cu fundul dublu la foc mic) si amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam vasul jos, il asezam cu fundul intr-un vas cu apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. Batem frisca spuma si o amestecam cu crema de galbenusuri. Turnam inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana a doua zi, amestecand din cand in ea.