Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida
Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Cum se prepara Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida
Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit, pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Serviti alaturi de ice caffe latte sau cafea cu cardamom. Incercati si negresa de post cu visine
1
Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata.
2
Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.