Primara a sosit si cu ea toata gama de fructe; am gasit pe acest blog o crema de capsuni delicioasa si care foloseste frisca lichida in loc de albus de ou.
Am pornit de la ea si am realizat un desert usor si acrisor , foarte usor de realizat atunci cand suntem in criza de timp.
http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/
Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.
Se mixeaza pana obtinem un piureu.
Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.
Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in sucul de portocala si se aseaza pe baza cupelor.
Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.
Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.
Pofta buna!