Pozele sunt cam jalnice,dar e un desert atât de bun ,încât am vrut neaparat să vă împărtăşesc reţeta.
17 tuburi cannelloni
Pentru umplutura:
Pentru crema:
Pentru bezea:
Am pregatit mai întâi umplutura.
Pentru asta am amestecat toate ingredientele.
Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze totul.Am pus vanilia.
Cu ajutorul unui poş am umplut tuburile de cannelloni cu umplutura de brânza.
Le-am asezat într-un vas termorezistent ,pe care l-am uns cu unt.
Peste cannelloni am presarat o parte din stafidele ,pe care le-am înmuiat cu putin rom,apoi am acoperit bine cu crema si am mai presarat stafide si zmeura.
Am pus vasul la cuptor la 180 de grade.
Intre timp am pregatit bezeaua.
Albusurile cu zaharul le-am pus într-un bol de inox si le-am pus pe baie de aburi.
Am amestecat cu un tel pâna ce compozitia s-a încalzit si luând între degete spuma,nu am mai simtit granulele de zahar.
Am luat vasul de pe aburi si am continuat sa mixez spuma pâna a prins consistenta si a devenit lucioasa si ferma.La final am adaugat zeama de lamâie.
Dupa 20 de minute,am scos vasul din cuptor si am pus deasupra bezeaua.
Am reintrodus vasul la cuptor pentru alte 30 de minute pâna când s-a uscat bezeaua.
Pentru ca nu am vrut sa pun prea mult zahar la bezea,nu am obtinut o bezea crocanta asa cum as fi vrut.
Noi n-am prea avut rabdare,asa ca l-am taiat cât înca era cald.
Recomandarea mea ar fi sa-l lasati sa se raceasca,va fi mult mai bun si va arata mult mai bine când îl veti taia.