Desert cremsnit Duo

de Merisor in Prajituri, 17 Ian 2019 | 5949 vizualizari

 

De obicei îmi prepar singură foile de cremșnit, dar de data aceasta, din lipsă de timp, am apelat la cele din comerț și am încropit un delicios Cremșnit rapid cu creme în două culori.
Am preparat o cremă clasică din gălbenușuri de ouă, lapte și amidon și am adăugat ciocolată albă și neagră și tare bune au ieșit.
   

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pentru cremșnit( 3 foi)
  • Pentru creme:
  • 6 gălbenușuri de ouă
  • 2 l lapte
  • 200 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • zahăr pudră vanilat, pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit Duo:

Mai întâi pregătim cremele.

Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.

Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.

Omogenizăm bine compoziția.

Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin peste compoziția de gălbenușuri cu amidon, amestecând intens.

Când se diluează bine compoziția o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.

O împărțim apoi în două părți egale.

Încorporăm rapid, în prima parte,  ciocolata neagră ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de rom.

În a doua parte încorporăm ciocolata albă ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de lămâie.

Amestecăm bine în cremele fierbinți până când ciocolatele se topesc și cremele se omogenizează.

Le acoperim cu folie alimentară, pentru a nu prinde crustă și le lăsăm să se răcească.

Întindem cremele răcite între foile de cremșnit și dăm deliciosul Cremșnit rapid cu creme în două culori la rece, acoperit și ușor presat.

Îl lăsăm câteva ore, până când foile sunt bine hidratate și se poate porționa.

Îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat și îl servim cu mare poftă, alături de un ceai bun, o cafea, sau chiar simplu.

 

TIPS-URI

1

Cu albușurile rămase de la cremă putem pregăti un chec, bezele, sau le putem congela pentru mai târziu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit Duo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui