Stangluri cu ciocolată

de ionix in Prajituri, 3 Ian 2011 | 6038 vizualizari

 

... este una din prăjiturile mele favorite şi îi mulţumesc Mihăi pt share... sărut-mâna! eu am modificat cantităţile şi am adăugat ceva...
am făcut în tava mare de la cuptor...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 300 g nucă măcinată
  • Pentru cremă:
  • 10 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 80 g ciocolată cu lapte
  • 5 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • două plicuri zahăr vanilat
  • o lingură zahăr pudră
  • Pentru decor: frişcă cu cappucinno şi steluţe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stangluri cu ciocolată:

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html  

Preparare cremă

Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire.  Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar apoi se amestecă cu cacaoa.  Acest amestec se pune la bain-marine până când se îngroaşă bine, dar să amesteci din când în când pentru a nu se prinde de oală. După ce s-a îngroşat, vom da acest amestec la rece. Între timp frecăm untul spumă cu zahărul pudră, ciocolata dată pe răzătoare şi zahărul vanilat. Peste unt vom turna crema răcită, lingură cu lingură, şi încorporăm bine. Cu această cremă vom face prăjitura.

Preparare blaturi:

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. După aceea adăugăm zahărul şi batem foarte bine albuşurile, ca pt bezea.  Adăugăm nuca, macinată pe maşina specială pentru nucă, amestecând de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Cuptorul se preîncălzeşte la foc mic.  Pe o tavă se pune hârtie de copt  şi punem jumătate din compoziţie, vom coace două blaturi. Tava se dă la cuptor şi se lasă la foc mic până începe a se rumeni uşor pe margini, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blauturile.

Asamblare prăjitură:

Blat- 3/4 din cremă- blat- restul de cremă- decor Se dă la rece şi apoi se taie în formele dorite.

Poftă bună!


 

 

 

TIPS-URI

1

să nu daţi nuca prin maşina de tocat carne pentru că nucile vor ieşi foarte uleioase...

Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:14

gustos

ionix 1

04.01.2011, 11:02

Vanilla şi MamaieElena... mersic pt aprecieri...

kamy 1

05.01.2011, 16:55

cioco,...nuca...ce-mi place 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie