... este una din prăjiturile mele favorite şi îi mulţumesc Mihăi pt share... sărut-mâna! eu am modificat cantităţile şi am adăugat ceva...
am făcut în tava mare de la cuptor...
sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html
Preparare cremă
Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar apoi se amestecă cu cacaoa. Acest amestec se pune la bain-marine până când se îngroaşă bine, dar să amesteci din când în când pentru a nu se prinde de oală. După ce s-a îngroşat, vom da acest amestec la rece. Între timp frecăm untul spumă cu zahărul pudră, ciocolata dată pe răzătoare şi zahărul vanilat. Peste unt vom turna crema răcită, lingură cu lingură, şi încorporăm bine. Cu această cremă vom face prăjitura.
Preparare blaturi:
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. După aceea adăugăm zahărul şi batem foarte bine albuşurile, ca pt bezea. Adăugăm nuca, macinată pe maşina specială pentru nucă, amestecând de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Cuptorul se preîncălzeşte la foc mic. Pe o tavă se pune hârtie de copt şi punem jumătate din compoziţie, vom coace două blaturi. Tava se dă la cuptor şi se lasă la foc mic până începe a se rumeni uşor pe margini, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blauturile.
Asamblare prăjitură:
Blat- 3/4 din cremă- blat- restul de cremă- decor Se dă la rece şi apoi se taie în formele dorite.
Poftă bună!
1
să nu daţi nuca prin maşina de tocat carne pentru că nucile vor ieşi foarte uleioase...