"retete festive de iarna"
Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem.
Tragem cratita de pe foc si inclinam cratita, invartind-o, astfel incat sa tapetam fundul si peretii cratitei.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul si sarea pana ce se topeste.
Adaugam treptat laptele rece, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mixam pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in cratita peste caramel.
Cratita o adaugam intr-o tava mai mare ca cratita cu apa rece, sa nu fie pana sus pentru ca vom mai adauga pe parcus apa.
Apa vom adaugam cate 50 ml din 10 min in 10 min.
Dam tava la cuptorul incalzit la 170 grade C, cca 50 min.
Lasam sa se raceasca la temperatura cemerei, dupa care o dam la rece pana a 2 zi.