Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos

de Bya Ralu in Dulciuri, 18 Apr 2020 | 2143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • 70 gr zahar

Pentru umplutura:

  • 1 borcan crema ciocolata+ 1/2 finetti
  • cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos:

Untul la temperatura camerei se taie cuburi, se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si mixam bine.

Se adauga galbenusuriile si smantana treptat.

Intr-un bol punem 500 gr faina, amestecam cu plicul de drojdie si cu o lingura punem treptat in vasul in care mixam compozitia, adaugam si laptele tot treptat.

Faina se pune cat cuprinde, sa nu fie moale aluatul.

Se mixeaza bine si se lasa circa 1:30 h la crescut la loc cald.

Aluatul se imparte in 4 bucati egale, se intind foile, se ung cu crema de ciocolata si se presara cocos.

Se impletesc 2 suluri de aluatul umplut.

Se pun in tavi tapetate cu hartie de copt, se dau la cuptor pentru circa 30 - 40 minute, la 180 grade C, in functie de cuptorul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.04.2020, 20:08

Ia uite fata asta harnica ce cozonac interesant a pregatit! As vrea sa il degust!

dantes 1

21.04.2020, 10:02

bun!

Bya Ralu 1

21.04.2020, 13:02

multumesc, da rocsi chiar a iesit foarte bun

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere