Mini cozonacei cu nuca si mac

de dantes in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 2903 vizualizari

 

''Bunatati pentru colindatori''

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • albusuri de ou
  • 250 g mac
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei cu nuca si mac:

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umpluturile.

Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.

Macinam macul, adaugam laptele si zaharul si il punem la fiert pana se ingroasa compozitia, apoi il lasam la racit.

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 12 bile pe care le intindem in 12 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia 6 cu mac si 6 cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou. Se da la cuptor circa 40 de minute, se verifica cu o scobitoare daca este copt.

TIPS-URI

1

Cozonac

2

Nuca

3

Mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuca si ciocolata