Desert cornuri cu marmelada si nuca

de Lau in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 3417 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina
  • 200 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • coaja de portocala
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g ulei
  • Umplutura
  • 200 g marmelada(de prune am avut eu)
  • 200 g nuca macinata
  • coaja de portocala
  • Uns
  • 50 g apa
  • 2 linguri zahar
  • Zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu marmelada si nuca:

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min.

Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine.

Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac.

Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos.

Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu marmelada si nuca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac