Retete de post economice
Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min.
Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac.
Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos.
Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.