Ciocolata de casa in cornete de inghetata

de magieinfarfurie in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 7867 vizualizari

 

Aveam de asta vara ramase niste cornete de inghetata mici si tare imi mai era mila de ele ca le tot mutam de colo colo. Asa ca le-am umplut cu ciocolata de casa si au disparut imediat :). Am luat de data asta lapte praf de la Rarau si am m-am inspirat din reteta propusa de ei. A iesit foarte buna, mai fina decat cea pe care o stiam eu. Un desert delicios mai ales daca e acompaniat de alune de padure si stafide.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf;
  • 200 ml apa;
  • 500 g zahar;
  • 4-5 linguri cacao;
  • coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • 200 g unt;
  • 20 cosulete de inghetata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in cornete de inghetata:

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.

Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.

In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in cornete de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:50

super ideea

bianca92 1

13.10.2013, 21:36

aaaa imi aduc aminte cand eram mica gaseam ceva asemanator la buticul din scoala. Nu am mai vazut demult asa ceva. O sa imi fac si eu. Foarte buna treaba ai facut

babi5 1

14.10.2013, 18:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa