Desert cornulete fragede cu smantana si unt

de oanapl in Prajituri, 6 Ian 2018 | 21312 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație blogul La lena. Am pregătit aceste cornulețe delicioase împreuna cu fetita mea. Noi am făcut cornulețe din jumătate de aluat, iar restul l-am decupat și am făcut fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g smântână
  • 1 linguriță drojdie
  • 400 g făină (sau cât este nevoie până când aluatul nu se mai lipește de mâini)
  • gem de prune
  • nuci
  • 100 g rahat
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu smantana si unt:

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi.

Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui prea multă din prima, doar până când aluatul este destul de moale și nu se lipește de mâini).
Lași aluatul la rece 30 de minute, apoi mai frămânți un pic.

Îl împarți în 10 bucățele mici și formezi din ele biluțe pe care le pui pe masa presărată cu făină. Fiecare bilă o întinzi cu făcălețul într-o foaie subțire și rotundă. Tai în 8 benzi uniforme, pui pe fiecare un pic de umplutură (gem cu nucă sau rahat) și le rulezi (dinspre exterior spre interior). Le așezi apoi în tava tapetată cu hârtie de copt și le coci pentru 15-20 de minute la 180 de grade C. Le scoți când sunt usor rumenite, le așezi pe un platou, le lași să se răcească apoi le tăvălești prin zahăr pudră.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda