Desert cornulete fragede, cu rahat

de RODIMUR in Dulciuri, 17 Oct 2018 | 5437 vizualizari

 

N-am mai făcut cornulețe de la Crăciun și deja ne era poftă... Dar cum încă nu am făcut provizia de nuci, a trebuit să le fac cu rahat. Grație aluatului fraged, pentru care m-am inspirat de la Gaby Duceag (mulțumesc, Gaby!) și care mi se pare cel mai bun dintre toate cele pe care le-am găsit pe net, cornulețele au ieșit minunate.  Nici o mirare, așadar, că în jumătate de oră am rămas cu jumătate din porția de cornulețe...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 74 de cornulețe.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider. Eu l-am lăsat peste noapte, până a doua zi dimineață, dar e suficient să stea 3 ore.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de untură de porc
  • 250 ml de smântână grasă
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 400-450 grame de făină albă
  • Pentru umplutură:
  • 250 grame de rahat
  • Pentru decor:
  • 100-150 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede, cu rahat:

Se amestecă făina cu sarea în vasul în care se va face aluatul și în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul și smântâna. Se frămână bine drojdia cu zahărul și smântâna până ce se dizolvă și se omogenizează compoziția, după care se adaugă și untura. Se frământă repede, ca să nu se topească untura, până ce se încorporează toată făina și aluatul devine nelipicios. Se pune aluatul, aplatizat într-o pungă de unică folosință și se dă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore (eu l-am lăsat toată noaptea, până a doua zi dimineață).

După ce aluatul s-a întărit, se scoate din frigider, se împarte în 4 bucăți și se reține doar una pe masa de lucru, celelalte se pun din nou la rece. Se întinde o foaie cu o grosime de 2-3 mm și se decupează pătrate, cu dispozitivul special. Se pune de-a curmezișul fiecărui pătrat de aluat câte o bucățică de rahat (porționat din timp) și se suprapun părțile opuse ale pătratului, pentru a lipi cornulețul, care se pune apoi în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel până la epuizarea aluatului. Se dă tava cu cornulețe la cuptorul preîncălzit, unde se țin 15-20 de minute, până ce încep să se rumenească la bază.

Când cornulețele s-au copt, se scot din cuptor și se mai lasă puțin ca să se răcorească, după care se tăvălesc prin zahărul pudră, amestecat în prealabil cu un plic de vanilie.

TIPS-URI

1

Pentru reușita aluatului, făina și drojdia trebuie să fie la temperatura camerei, iar untura și smântâna trebuie să fie scoase din frigider în momentul preparării.

2

Înainte de a adăuga untura, dizolvați bine drojdia și zahărul în smântână.

3

Țineți aluatul la frigider și scoateți pe planșeta de lucru doar bucata pe care o prelucrați.

4

Pentru că aluatul este fraged, cornulețele vor fi foarte moi, când le veți scoate din cuptor. De aceea trebuie să le lăsați puțin să se răcorească, pentru a se mai întări.

5

Nu adăugați prea multă făină, chiar dacă vi se pare că aluatul este moale (de aceea trebuie să stea la rece, să se întărească!) pentru că în acest caz cornulețele nu vor mai fi fragede, ci tari.

6

Cornulețele se păstrează la răcoare, în recipiente de sticlă, sau de carton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu cacao si ness