Desert cornulete cu rahat

de abetina in Dulciuri, 1 Dec 2017 | 10697 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri mari de untura curata, scoasa din frigider
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml lapte dulce, rece de la frigider
  • faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare(mie mi-a mers cam 700 gr. de faina)
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr rahat
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare.

Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi punem aluatul in frigider la rece, pentru cateva ore.
 Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit.

Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

kytz 1

10.12.2017, 08:49

Astea îmi plac mult! Interesant este că nu folosești drojdie în rețetă!

navidad_2017 1

10.12.2017, 10:29

Aproape reteta din caietul bunicii din Moldova! Ea punea in plus in aluat 1-2 linguri de ulei si 1 lingura de otet, iar umplutura traditionala era cu gem de visine, povidla de prune, sau halva din seminte de Floarea Soarelui. Doamne ce bune mai erau!

MotanLaOale 1

13.12.2017, 19:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare