M-am insiprat de pe blogul Savori urbane
Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte.
Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine.
Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, un aluat omogen elastic si nelipicios.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul il impartim in 4 bucati, fiecare bucata o intindem pe masa infainata, rulam formand un sul.
Iar sulul de aluat il rulam formand o bila(ca la melc).
Lasam pe masa la dospit 15 min.
Intr-un bol amestecam nuca macinata cu zaharul, scortisoara dupa gust.
Fiecare bila de aluat o intindem pe masa infainata, ungem cu untul topit si presaram deasupra amestecul de nuca. Apasam unsor cu mana si taiem cu ajutorul unui cutit triunghiuri.
Fiecare triunghi il intoarcem cu nuca in jos, rulam cornulete de la baza spre varf, astfel incat nuca sa fie la exterior.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam 10-15 min in tava, pana ce se incalzeste cuptorul.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min pana ce se rumenesc frumos.
Le pudram cu zahar pudra cat sunt calde.