Desert cornulete

de trifadalia in Dulciuri, 7 Mar 2018 | 2483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 400 gr untura de porc (sau 2 pachete de margarina),
  • 250 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 6 linguri de smantana
  • ,200 gr zahar
  • 5 oua.
  • Umplutura:
  • 300 gr magiun de prune
  • 300 gr nuca macinata
  • coaja de la 2 lamai
  • 50 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete:

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini. Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.

Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm, se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca (nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai  si zaharul vanilat. Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.

Asa calde le dai prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]